Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zoelen vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Zoelen? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site check je uitgebreide informatie over de huidige typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zoelen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-zoelen-4011

Vloerverwarming laten leggen in Zoelen

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. In die situatie heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan slaapkamer, woonkamer, badkamer, keuken, toilet, gang. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. In sommige gevallen is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, PVC, tegels, laminaat, linoleum, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Zoelen zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals adresgegevens, e-mail en jouw 06-nummer. Via de mail delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Buren en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van ervaren vloerverwarming specialisten omgeving Zoelen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In de lijst hierna vertellen we meer info over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Zoelen.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Warmup, Magnum, Danfoss, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Zoelen

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Zoelen

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Zoelen.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zoelen komen uit tussen de €1075,00 tot €2375,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van veel facetten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zoelen (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €745€770 – €785
20 m2€950 – €1300€1150 – €1475
40 – 50 m2€2300 – €2775€2675 – €3275
60 – 65 m2€3725 – €4475€4075 – €4825
85 m2 +€5200 – €5700€5625 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Belangrijk: enkele vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand check je een toelichting / extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zoelen? In het onderstaande overzicht bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Schalkwijk, Kapel Avezaath en t Goy.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Buren ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.buren.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Zoelen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.500 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.750 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type systeem (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het type model, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zoelen, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4010, 4011.

Plaats een reactie