Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Beusichem vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Beusichem? Vloerverwarming betreft een systeem om een ruimte te verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina check je veel info over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Beusichem!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-beusichem-4112

Vloerverwarming laten leggen in Beusichem

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. In die situatie ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder vertellen we je kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld keuken, berging / schuur, woonkamer, badkamer, gang, slaapkamer. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste producten zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. Soms is een infrarood product ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, tegels, tapijt, vinyl, parket, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Beusichem op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om adresgegevens, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief ontvang je kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Buren en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming vakmannen nabij Beusichem

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze hangt af van diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna vind je meer details over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Beusichem.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, AWB, Nefit, ATAG, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een extra sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, WTH, Therminon, e-Heat, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Beusichem

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Beusichem

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Beusichem.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Beusichem komen uit tussen de €1100,00 – €2475,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van veel facetten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Beusichem (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €740€775 – €800
20 – 25 m2€875 – €1200€975 – €1625
40 – 45 m2€2250 – €2750€2525 – €3350
60 – 65 m2€3775 – €4475€4150 – €4850
90 m2 +€5125 – €5650€5575 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Let op: bepaalde types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna bieden we kort en bondig meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Beusichem? In het gedeelte hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Varik, Asch en Heesselt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Buren is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.buren.nl). Voor duurzame installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Beusichem?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €850 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €6.500 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van de gekozen installatie (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het gekozen model, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Beusichem, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4112.

Plaats een reactie