Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Asch vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Asch? Het gaat om een vorm van centrale verwarming die in de vloer is ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal ontdek je bruikbare informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Asch!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-asch-4115

Vloerverwarming laten leggen in Asch

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Zodoende weet je zeker dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder specificeren in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, badkamer, gang, berging / schuur, woonkamer, toilet. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen keuzes zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, laminaat, tapijt, parket, PVC, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Asch eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om postcode en huisnummer, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Buren en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming installateurs nabij Asch

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In het volgende schema bekijk je aanvullende details over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Asch.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Minder risico op barsten.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Vaillant, AWB, ATAG, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, WTH, e-Heat, Danfoss, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Asch

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Asch

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Asch.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Asch komen uit tussen de €1125,00 – €1900,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van allemaal onderdelen. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige onderdelen die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Asch (update vrijdag, 14 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€755 – €805
20 m2€925 – €1200€975 – €1600
50 m2€2200 – €2850€2675 – €3300
60 m2€3725 – €4475€4025 – €4825
80 m2 +€5150 – €5775€5500 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, wapening, tackerplaten, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Advies: diverse soorten werken minder goed. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een professional of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het onderstaande schema verstrekken we in het kort praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Asch? In het onderstaande overzicht vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Zoelmond, Erichem en Varik.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Buren is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.buren.nl). Voor vergroenings maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Asch?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €875 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.400 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het gewenste product (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het type product, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Asch, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4115.

Plaats een reactie