Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Eck en Wiel vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Eck en Wiel? Vloerverwarming wil zeggen een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via dit portaal vind je nuttige informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Eck en Wiel!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-eck-en-wiel-4024

Vloerverwarming laten leggen in Eck en Wiel

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Met een professional heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder adviseren we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de berging / schuur, gang, slaapkamer, woonkamer, badkamer, keuken. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest gangbare keuzes zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In sommige gevallen is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, tapijt, linoleum, laminaat, vinyl, parket. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Eck en Wiel zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Buren en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming vakmannen regio Eck en Wiel

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem heeft te maken met velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming delen we meer details over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Eck en Wiel.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Vaillant, Bosch, Intergas, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Danfoss, WTH, Technea, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Eck en Wiel

Een elektrisch model is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Eck en Wiel

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Eck en Wiel.

 • Snelle en praktische methode.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een slimme wijze opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Eck en Wiel schommelen tussen de €1225,00 – €1875,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van velerlei facetten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele facetten die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Eck en Wiel (update donderdag, 23 mei 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €720€755 – €795
20 – 25 m2€825 – €1300€1000 – €1550
40 – 45 m2€2250 – €2900€2625 – €3200
60 – 65 m2€3825 – €4500€4150 – €4750
80 m2 +€5150 – €5650€5600 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, verdeler, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Belangrijk: meerdere constructies zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de opsomming hieronder verstrekken we stapsgewijs extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Eck en Wiel? Onderstaand vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Maurik, Ingen en Kerk Avezaath.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Buren is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.buren.nl). Voor energiebesparende producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Eck en Wiel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.275 voor 15 m2 tot zo’n €5.050 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het soort product (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het gekozen systeem, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Eck en Wiel, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4024.

Plaats een reactie