Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Leerbroek vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Leerbroek? Het gaat om een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts verstrekken we uitgebreide informatie over de huidige soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Heb je interesse? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Leerbroek!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-leerbroek-4245

Vloerverwarming laten leggen in Leerbroek

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Door die keuze heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, badkamer, woonkamer, gang, berging / schuur, toilet. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen soorten zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. In diverse huizen kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, vinyl, laminaat, linoleum, parket, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Leerbroek eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan jouw adres, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail bieden we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Vijfheerenlanden en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming specialisten nabij Leerbroek

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste is hangt af van velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna lees je meer informatie over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Leerbroek.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Bosch, AWB, Intergas, Remeha.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Therminon, Technea, WTH, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Leerbroek

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Leerbroek

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Leerbroek.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw huis op een slimme manier verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Leerbroek kost globaal gezien tussen de €1250,00 tot €2375,00. De exacte kosten hangen af van meerdere onderdelen. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige facetten die prijsbepalend zijn: het type systeem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Leerbroek (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €735€755 – €790
25 m2€925 – €1325€1150 – €1550
45 – 50 m2€2200 – €2850€2525 – €3400
60 – 70 m2€3825 – €4425€4000 – €4800
80 – 85 m2€5225 – €5650€5550 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, thermostaat en uurloon (provincie Utrecht).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Belangrijk: diverse constructies zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna lees je samengevat meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Leerbroek? In het schema hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Arkel, Kedichem en Hoogblokland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Vijfheerenlanden heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.vijfheerenlanden.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Leerbroek?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.500 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €6.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het gekozen product (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het geselecteerde model, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Leerbroek, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4245.

Plaats een reactie