Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Helvoirt vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Helvoirt? Vloerverwarming wil zeggen een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we praktische informatie over de hedendaagse typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Helvoirt!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-helvoirt-5268

Vloerverwarming laten leggen in Helvoirt

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Daardoor ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan adviseren we in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, gang, keuken, toilet. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest gangbare producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, PVC, tapijt, laminaat, vinyl, parket. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Helvoirt op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post sturen we 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Vught en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen regio Helvoirt

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem wordt bepaald door diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en je beschikbare budget. In de volgende bullets delen we nuttige informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Helvoirt.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Intergas, AWB, Remeha, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Warmup, Technea, Magnum, Therminon.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Helvoirt

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Helvoirt

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Helvoirt.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Helvoirt liggen rond de €1025,00 – €1850,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende onderdelen. Zo maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve factoren die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de volgende tabel kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Helvoirt (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €720€750 – €800
20 m2€900 – €1350€1075 – €1525
40 m2€2300 – €2825€2700 – €3325
60 – 70 m2€3800 – €4475€4075 – €4775
85 m2 +€5150 – €5775€5725 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Tip: meerdere types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een professional of winkel. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema bieden we overzichtelijk de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind een installatiebedrijf

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Helvoirt? In het gedeelte hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Berlicum, Den Dungen en Oudheusden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Vught kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.haaren.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Helvoirt?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.275 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €6.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het type product (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het soort model, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Middels vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Helvoirt, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Om te beginnen kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5268.

Plaats een reactie