Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Meerkerk vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Meerkerk? Vloerverwarming betreft een ingebouwde warmtebron die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal delen we nuttige informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Meerkerk!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-meerkerk-4231

Vloerverwarming laten leggen in Meerkerk

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Zodoende heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de gang, slaapkamer, keuken, berging / schuur, woonkamer, badkamer. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, tegels, PVC, linoleum, vinyl, parket. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Meerkerk eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon ontvang je kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Vijfheerenlanden en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van de beste vloerverwarming installatiebedrijven nabij Meerkerk

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt hangt af van jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets bieden we meer over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. In situaties als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Meerkerk.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, AWB, Vaillant, Remeha, Bosch.

Natbouw-installatie

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Magnum, Technea, Warmup, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Meerkerk

Een elektrisch model is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Meerkerk

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Meerkerk.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een innovatieve manier opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Meerkerk kost globaal gezien tussen de €1175,00 tot €2075,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van allerlei onderdelen. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzes die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Meerkerk (update vrijdag, 14 juni 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€775 – €780
25 m2€900 – €1200€1050 – €1650
45 m2€2225 – €2800€2550 – €3400
60 – 65 m2€3725 – €4425€4125 – €4800
80 – 85 m2€5100 – €5675€5675 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, wapening, draadmatten en uurloon (provincie Utrecht).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Notitie: bepaalde vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder bieden we kort en bondig de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Meerkerk? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Wellicht kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Noordeloos, Ameide en Hoornaar.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Vijfheerenlanden is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.vijfheerenlanden.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Meerkerk?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €850 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.450 voor een groter huis (100 m2). Het tarief wordt bepaald door het soort installatie (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het type product, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Meerkerk, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4230, 4231.

Plaats een reactie