Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hei- en Boeicop vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Hei- en Boeicop? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site bekijk je bruikbare informatie over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hei- en Boeicop!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-hei--en-boeicop-4126

Vloerverwarming laten leggen in Hei- en Boeicop

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de woonkamer, toilet, badkamer, slaapkamer, keuken, berging / schuur. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In specifieke gevallen zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als tapijt, PVC, tegels, parket, vinyl, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Hei- en Boeicop eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) sturen wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Vijfheerenlanden en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven regio Hei- en Boeicop

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok lees je praktische informatie over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Hei- en Boeicop.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Intergas, Remeha, AWB, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Therminon, e-Heat, WTH, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Hei- en Boeicop

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Hei- en Boeicop

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Hei- en Boeicop.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een goedkope manier warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hei- en Boeicop kost globaal gezien tussen de €950,00 – €1900,00. De precieze kosten komen tot stand door velerlei facetten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere facetten die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarming, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hei- en Boeicop (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €725€775 – €795
20 – 25 m2€900 – €1250€1050 – €1475
45 – 50 m2€2250 – €2750€2500 – €3275
60 m2€3750 – €4450€4200 – €4750
80 – 85 m2€5200 – €5800€5600 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Utrecht).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Advies: bepaalde vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Onderstaand bekijk je in het kort de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hei- en Boeicop? In de tabel hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Hagestein, Vianen en Zijderveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Vijfheerenlanden ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.vijfheerenlanden.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Hei- en Boeicop?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.325 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €6.150 voor een groter huis (100 m2). De prijs hangt sterk af van het gewenste model (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het type product, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hei- en Boeicop, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4126.

Plaats een reactie