Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwland vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Nieuwland? Het is een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site lees je praktische informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwland!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-nieuwland-4245

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwland

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Met een professional heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder verduidelijken we kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de berging / schuur, woonkamer, badkamer, toilet, keuken, gang. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende installaties zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. Soms kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, vinyl, tapijt, laminaat, tegels, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Zo kunnen de installatiebedrijven in Nieuwland zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post delen we gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Vijfheerenlanden en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming experts nabij Nieuwland

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In het volgende schema bieden we details over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name als er beperkte budgetten zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Nieuwland.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, ATAG, Vaillant, Remeha, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, e-Heat, WTH, Danfoss, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Nieuwland

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Nieuwland

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwland.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een goedkope verwarmen verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwland kost globaal gezien tussen de €1200,00 tot €2050,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. velerlei zaken. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwland (update zondag, 26 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €735€760 – €795
25 m2€825 – €1300€1075 – €1500
40 – 45 m2€2200 – €2800€2550 – €3225
65 – 70 m2€3700 – €4500€4200 – €4750
80 m2 +€5150 – €5775€5575 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, wapening, thermostaat, verdeler, tackerplaten, draadmatten en arbeidskosten (provincie Utrecht).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Disclaimer: diverse vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna delen we samengevat meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind een installatiebedrijf

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwland? Onderstaand vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Hoogblokland, Leerbroek en Ameide.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Vijfheerenlanden kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.vijfheerenlanden.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwland?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.425 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het gewenste product (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwland, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4243, 4245.

Plaats een reactie