Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hagestein vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Hagestein? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal delen we uitgebreide informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hagestein!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-hagestein-4124

Vloerverwarming laten leggen in Hagestein

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. In die situatie mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan verhelderen we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, gang, berging / schuur, woonkamer, toilet, badkamer. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste modellen zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, linoleum, parket, laminaat, PVC, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Hagestein zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om je woonadres, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail ontvang je 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Vijfheerenlanden en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming installateurs nabij Hagestein

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. Hieronder delen we handige informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Hagestein.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Remeha, Intergas, Nefit, ATAG.

Natbouw-installatie

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Technea, Magnum, WTH, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hagestein

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Hagestein

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Hagestein.

 • Snelle en praktische methode.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw kamer op een voordelige manier verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hagestein komen uit tussen de €1075,00 – €2400,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van velerlei factoren. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke keuzes die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hagestein (update zondag, 16 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €740€765 – €805
20 m2€850 – €1250€1125 – €1625
40 – 45 m2€2325 – €2800€2700 – €3200
65 – 70 m2€3825 – €4450€4150 – €4825
85 – 90 m2€5150 – €5700€5750 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten, wapening, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Utrecht).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Disclaimer: sommige types werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of showroom. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna vind je samengevat aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hagestein? Op deze pagina check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Everdingen, Hoef en Haag en Ravenswaaij.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Vijfheerenlanden heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.vijfheerenlanden.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Hagestein?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €950 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.100 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het geselecteerde product (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het gekozen product, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hagestein, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Daarbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4124.

Plaats een reactie