Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vianen vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Vianen? Vloerverwarming wil zeggen een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts bekijk je praktische informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Vianen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-vianen-4131

Vloerverwarming laten leggen in Vianen

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld gang, toilet, keuken, slaapkamer, woonkamer, badkamer. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare producten zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of vloerbedekking zoals parket, tapijt, tegels, vinyl, laminaat, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Vianen vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. Zoals de locatie van je huis, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail sturen we 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Vijfheerenlanden en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van beschikbare vloerverwarming vakmannen nabij Vianen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze hangt af van meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In onderstaande opsomming delen we aanvullende details over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Vianen.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, AWB, Nefit, ATAG, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Therminon, Warmup, WTH, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Vianen

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Vianen

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Vianen.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een duurzame manier warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Vianen kost globaal gezien tussen de €1300,00 tot €2450,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. diverse facetten. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve facetten die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder vergelijk je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vianen (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €740€755 – €810
20 m2€850 – €1225€1100 – €1450
40 – 50 m2€2275 – €2825€2675 – €3300
60 – 70 m2€3700 – €4375€4025 – €4875
80 m2 +€5125 – €5750€5750 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, verdeler en arbeidskosten (provincie Utrecht).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Tip: enkele vloeren werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna verstrekken we stapsgewijs meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vianen? Hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Hoef en Haag, Leerdam en Hagestein.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Vijfheerenlanden heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.vijfheerenlanden.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Vianen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.325 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.400 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door de geselecteerde installatie (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van het gewenste product, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Door vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vianen, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4130, 4131, 4132, 4133.

Plaats een reactie