Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoef en Haag vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Hoef en Haag? Het gaat om een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt geen last meer van koude voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten vind je uitgebreide informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hoef en Haag!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-hoef-en-haag-4125

Vloerverwarming laten leggen in Hoef en Haag

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. In die situatie mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, woonkamer, toilet, keuken, gang, badkamer. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste keuzes zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, laminaat, vinyl, tegels, PVC, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Hoef en Haag op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail krijg jij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Vijfheerenlanden en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van populaire vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Hoef en Haag

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In het volgende schema tref je details over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. In situaties bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Hoef en Haag.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Bosch, AWB, Intergas, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Warmup, Technea, Danfoss, WTH0Hoef en Haag

  Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

  • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
  • Relatief eenvoudig te plaatsen.
  • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Hoef en Haag

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Hoef en Haag.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoef en Haag variëren tussen de €1150,00 tot €1975,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van veel facetten. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere keuzes die de totaalprijs bepalen: het type installatie, de grootte van de kamer, de legwijze en het soort dekvloer. In onderstaande weergave tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoef en Haag (update woensdag, 22 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€765 – €800
20 m2€800 – €1300€1000 – €1525
45 – 50 m2€2325 – €2875€2675 – €3350
65 – 70 m2€3800 – €4375€4000 – €4900
80 m2 +€5225 – €5725€5625 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, pompschakelaar, wapening, verdeler, noppenplaten, draadmatten en arbeid (provincie Utrecht).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Disclaimer: diverse constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een vakman of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna tref je samengevat de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoef en Haag? Hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Zijderveld, Hei- en Boeicop en Everdingen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Vijfheerenlanden is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.vijfheerenlanden.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Hoef en Haag?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.375 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.900 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het type product (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het geselecteerde product, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoef en Haag, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4125.

Plaats een reactie