Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lexmond vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Lexmond? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die je onder je vloer aanbrengt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten check je nuttige informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Vandaag al een keuze maken? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Lexmond!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-lexmond-4231

Vloerverwarming laten leggen in Lexmond

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Door die keuze heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, slaapkamer, berging / schuur, gang, keuken, woonkamer. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen systemen zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In veel situaties is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, tegels, parket, laminaat, tapijt, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Lexmond vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief sturen wij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Vijfheerenlanden en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming experts omgeving Lexmond

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets lees je meer info over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Lexmond.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Remeha, Nefit, AWB, Bosch.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, e-Heat, Warmup, Technea, Magnum0Lexmond

  Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Lexmond

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Lexmond.

 • Snelle en praktische methode.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Lexmond kost globaal gezien tussen de €1100,00 tot €2400,00. Accurate kostenramingen hangen af van meerdere factoren. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere zaken die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, de legwijze en de mate van afwerking. In de tabel hieronder tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lexmond (update zaterdag, 15 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€715 – €745€765 – €805
20 m2€925 – €1275€950 – €1550
40 – 50 m2€2225 – €2775€2525 – €3325
70 m2€3750 – €4475€4200 – €4850
80 – 85 m2€5100 – €5700€5625 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Utrecht).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Tip: bepaalde afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of winkel. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Onderstaand verstrekken we overzichtelijk de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lexmond? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Hoornaar, Meerkerk en Vuren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Vijfheerenlanden bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.vijfheerenlanden.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Lexmond?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.225 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €6.450 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt beïnvloed door het gewenste systeem (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door de gewenste installatie, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lexmond, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4128, 4231.

Plaats een reactie