Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Everdingen vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Everdingen? Het is een comfortabele verwarming die in de vloer is gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze website vertellen we je veel info over de bekendste soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Everdingen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-everdingen-4121

Vloerverwarming laten leggen in Everdingen

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Zodoende is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan verhelderen we kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de keuken, gang, berging / schuur, woonkamer, badkamer, toilet. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. In woning met weinig oppervlakte kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, tegels, parket, linoleum, vinyl, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Everdingen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan je woonadres, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail delen wij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Vijfheerenlanden en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van ervaren vloerverwarming vakmannen omgeving Everdingen

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. In het onderstaande blok lees je bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Everdingen.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Intergas, Remeha, Nefit, Bosch.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, WTH, Danfoss, Therminon, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Everdingen

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Everdingen

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Everdingen.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een slimme manier warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Everdingen variëren tussen de €1075,00 tot €2275,00. De uiteindelijke kosten hangen af van verschillende werkzaamheden. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve zaken die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Everdingen (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €740€775 – €785
25 m2€925 – €1200€975 – €1450
40 – 45 m2€2325 – €2750€2600 – €3250
60 – 70 m2€3800 – €4375€4150 – €4700
85 – 90 m2€5125 – €5750€5675 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, noppenplaten, verdeler, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar en uurloon (provincie Utrecht).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Tip: bepaalde soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of winkel. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder bieden we kort en bondig extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Everdingen? Op deze pagina tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Erichem, Zijderveld en Asch.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Vijfheerenlanden bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.vijfheerenlanden.nl). Voor slimme en duurzame installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Everdingen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.050 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €6.350 voor 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het type systeem (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het gekozen systeem, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Everdingen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4121.

Plaats een reactie