Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schoonrewoerd vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Schoonrewoerd? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts delen we nuttige informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Heb je interesse? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Schoonrewoerd!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-schoonrewoerd-4145

Vloerverwarming laten leggen in Schoonrewoerd

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Met een professional heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan adviseren we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de keuken, badkamer, woonkamer, toilet, berging / schuur, slaapkamer. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen systemen zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, parket, tapijt, tegels, PVC, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Schoonrewoerd vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Via de mail ontvang je gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Vijfheerenlanden en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming experts nabij Schoonrewoerd

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema vertellen we praktische informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Schoonrewoerd.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Nefit, Intergas, ATAG, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Danfoss, WTH, Therminon, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Schoonrewoerd

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Schoonrewoerd

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Schoonrewoerd.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een voordelige manier verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Schoonrewoerd liggen rond de €1025,00 tot €1975,00. De geldende tarieven hangen af van meerdere aspecten. Om te beginnen is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante aspecten die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In het volgende schema krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schoonrewoerd (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€760 – €790
25 m2€900 – €1350€1050 – €1625
50 m2€2250 – €2775€2550 – €3400
65 m2€3800 – €4375€4025 – €4750
85 m2 +€5250 – €5675€5550 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, thermostaat, draadmatten en arbeidskosten (provincie Utrecht).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Notitie: enkele soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hierna check je een toelichting / de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schoonrewoerd? Hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Vianen, Asperen en Hei- en Boeicop.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Vijfheerenlanden kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.vijfheerenlanden.nl). Voor duurzamere installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Schoonrewoerd?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.500 voor 10-15 m2 tot wel €5.950 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het type product (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het gekozen product, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schoonrewoerd, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4145.

Plaats een reactie