Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zijderveld vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Zijderveld? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze pagina bekijk je praktische informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zijderveld!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-zijderveld-4122

Vloerverwarming laten leggen in Zijderveld

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Zo mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, keuken, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, toilet. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, linoleum, tegels, laminaat, tapijt, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Zijderveld vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, jouw mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Vijfheerenlanden en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van ervaren vloerverwarming vakmannen regio Zijderveld

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming vind je aanvullende details over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Zijderveld.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, ATAG, Intergas, Remeha, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Danfoss, Magnum, e-Heat, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Zijderveld

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Zijderveld

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Zijderveld.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een duurzame wijze opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zijderveld komen uit tussen de €1050,00 – €1825,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van diverse werkzaamheden. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de volgende weergave tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zijderveld (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €720€770 – €810
20 – 25 m2€900 – €1250€1150 – €1450
45 m2€2275 – €2825€2700 – €3400
65 m2€3850 – €4350€4025 – €4875
85 – 90 m2€5125 – €5675€5700 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, thermostaat, draadmatten en arbeidskosten (provincie Utrecht).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Let op: meerdere vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand check je stapsgewijs praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zijderveld? In het schema hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Ravenswaaij, Hagestein en Erichem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Vijfheerenlanden kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.vijfheerenlanden.nl). Voor groene energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Zijderveld?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.000 voor 10 m2 tot zeker €5.300 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het gekozen model (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan de gewenste installatie, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zijderveld, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4122.

Plaats een reactie