Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ossenwaard vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Ossenwaard? Het is een systeem om een ruimte te verwarmen die jouw vloer opwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina bieden wij uitgebreide informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ossenwaard!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-ossenwaard-3989

Vloerverwarming laten leggen in Ossenwaard

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Zodoende weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de toilet, woonkamer, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, gang. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende soorten zijn een warm-water systeem of een installatie op stroom. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, linoleum, tapijt, laminaat, tegels, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Ossenwaard eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om adresgegevens, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail sturen wij een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Vijfheerenlanden en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van professionele vloerverwarming vakmannen omgeving Ossenwaard

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok vertellen we aanvullende informatie over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Ossenwaard.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Remeha, ATAG, AWB, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Danfoss, Therminon, Warmup, WTH0Ossenwaard

  Elektrische verwarming in de vloer is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Minder geschikt voor grote ruimtes.
  • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
  • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Ossenwaard

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Ossenwaard.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een slimme manier verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ossenwaard liggen op gemiddeld €1100,00 – €2450,00. De uiteindelijke kosten hangen af van velerlei facetten. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de lijst hierna krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ossenwaard (update donderdag, 23 mei 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €745€760 – €785
20 – 25 m2€850 – €1250€1025 – €1500
40 m2€2275 – €2900€2575 – €3200
60 – 65 m2€3775 – €4400€4125 – €4700
85 – 90 m2€5125 – €5725€5600 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, wapening, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, verdeler en arbeid (provincie Utrecht).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Let op: enkele soorten geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hierna lees je in het kort meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ossenwaard? In het onderstaande overzicht bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Odijk, t Goy en Driebergen-Rijsenburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Vijfheerenlanden is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.vijfheerenlanden.nl). Voor hernieuwbare producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Ossenwaard?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.225 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het geselecteerde product (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het type systeem, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ossenwaard, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3989.

Plaats een reactie