Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gapinge vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Gapinge? Dit is een verwarmingstype die zich vlak onder de vloer bevindt. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit portaal lees je uitgebreide informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Gapinge!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-gapinge-4352

Vloerverwarming laten leggen in Gapinge

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de gang, slaapkamer, toilet, badkamer, keuken, woonkamer. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire types zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. In sommige gevallen zal een infrarood model ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, tapijt, PVC, parket, vinyl, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Zo kunnen de installatiebedrijven in Gapinge zien of het past in de planning.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en telefoonnummer. Op jouw mail krijg je 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Veere en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Gapinge

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw ideale systeem hangt af van meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming bieden we meer info over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wordt steeds populairder. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Gapinge.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Nefit, Bosch, Vaillant, AWB.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Technea, e-Heat, WTH, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Gapinge

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Gapinge

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Gapinge.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een goedkope verwarmen warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Gapinge variëren tussen de €925,00 tot €2025,00. De exacte kosten worden bepaald door allerlei werkzaamheden. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke factoren die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder vergelijk je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gapinge (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€750 – €785
20 – 25 m2€900 – €1250€950 – €1600
40 m2€2325 – €2900€2500 – €3400
70 m2€3775 – €4425€4175 – €4850
85 – 90 m2€5200 – €5800€5750 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, thermostaat, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten en uurloon (provincie Zeeland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Belangrijk: bepaalde soorten hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of showroom. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder bieden we stapsgewijs de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gapinge? In de tabel hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Nieuw- en Sint Joosland, Serooskerke en Burgh-Haamstede.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Veere bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.veere.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Gapinge?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.175 voor 10 m2 tot wel €5.200 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van de gewenste installatie (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het type installatie, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gapinge, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Ten eerste kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4352.

Plaats een reactie