Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oirlo vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Oirlo? Vloerverwarming betreft een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform bieden wij bruikbare informatie over de populaire soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Oirlo!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-oirlo-5808

Vloerverwarming laten leggen in Oirlo

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Zo ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de woonkamer, toilet, keuken, gang, berging / schuur, badkamer. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste systemen zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, laminaat, parket, tapijt, PVC, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Zo kunnen de installatiebedrijven in Oirlo vooraf kijken of er plek is.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail sturen wij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Venray en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming experts nabij Oirlo

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder vertellen we praktische informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties als het weinig mag kosten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Oirlo.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Nefit, Remeha, Intergas, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, WTH, e-Heat, Technea, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Oirlo

Een elektrisch model is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Oirlo

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Oirlo.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een voordelige manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oirlo liggen op gemiddeld €1125,00 – €2300,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door verschillende zaken. Zo is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere onderdelen die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In het volgende blok krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oirlo (update vrijdag, 14 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€775 – €810
20 m2€875 – €1200€1075 – €1625
40 m2€2300 – €2750€2575 – €3400
60 – 70 m2€3825 – €4450€4000 – €4825
85 – 90 m2€5125 – €5725€5550 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, wapening, verdeler, pompschakelaar en arbeid (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Let op: diverse vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het volgende blok delen we in het kort meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oirlo? Onderstaand bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Griendtsveen, Leunen en De Rips.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Venray is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.venray.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Oirlo?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.500 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €6.100 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het gekozen systeem (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het soort installatie, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oirlo, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Er zijn 2 manieren: Ten eerste kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5808.

Plaats een reactie