Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vredepeel vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Vredepeel? Vloerverwarming is een comfortabele verwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit portaal vertellen we je uitgebreide informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Vredepeel!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-vredepeel-5816

Vloerverwarming laten leggen in Vredepeel

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de gang, toilet, slaapkamer, berging / schuur, keuken, badkamer. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste types zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In specifieke gevallen is een infrarood product ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, PVC, laminaat, vinyl, linoleum, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Vredepeel zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail ontvang je kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Venray en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Vredepeel

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is komt tot stand door meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het onderstaande blok tref je meer over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Vredepeel.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Vaillant, Remeha, ATAG, AWB.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Warmup, Technea, Therminon, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Vredepeel

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming in Vredepeel

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Vredepeel.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een goedkope manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Vredepeel liggen tussen de €975,00 – €2150,00. De geldende tarieven worden bepaald door meerdere factoren. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke factoren die de prijs bepalen: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de volgende tabel vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vredepeel (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €740€755 – €790
20 – 25 m2€850 – €1250€975 – €1575
50 m2€2275 – €2850€2700 – €3250
70 m2€3800 – €4400€4125 – €4900
80 m2 +€5225 – €5675€5600 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, verdeler, thermostaat en arbeid (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Disclaimer: bepaalde soorten zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave tref je samengevat de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vredepeel? In het gedeelte hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Veulen, Smakt en Ysselsteyn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Venray bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.venray.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Vredepeel?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.450 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €6.200 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief is afhankelijk van het soort installatie (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het type installatie, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vredepeel, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5816.

Plaats een reactie