Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Castenray vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Castenray? Vloerverwarming is een systeem om een ruimte te verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website delen we veel info over de actuele soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Castenray!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-castenray-5811

Vloerverwarming laten leggen in Castenray

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Met die beslissing heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan gang, keuken, toilet, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare keuzes zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. In veel situaties zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, parket, tegels, vinyl, linoleum, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Castenray zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail bieden wij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Venray en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming specialisten omgeving Castenray

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem wordt bepaald door jouw wensen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In het volgende schema check je aanvullende info over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Castenray.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Bosch, ATAG, Nefit, AWB.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, e-Heat, Danfoss, Technea, WTH0Castenray

  Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Castenray

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Castenray.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een duurzame wijze verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Castenray kost globaal gezien tussen de €1250,00 tot €2125,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door meerdere aspecten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Castenray (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €735€750 – €805
20 m2€950 – €1275€975 – €1450
45 – 50 m2€2350 – €2800€2625 – €3275
60 – 70 m2€3850 – €4425€4050 – €4800
85 – 90 m2€5150 – €5775€5575 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, wapening, noppenplaten, thermostaat en arbeid (provincie Limburg).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen geven de beste prestaties. Belangrijk: diverse vloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder vind je stapsgewijs aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Castenray? In het gedeelte hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Oirlo, Heide en Meijel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Venray heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.venray.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Castenray?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.325 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.050 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het gekozen systeem (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Castenray, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5811.

Plaats een reactie