Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heide vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Heide? Het is een watergedragen of elektrisch systeem die de vloer met warm water verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt geen last meer van koude voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal bieden wij alles over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heide!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-heide-5812

Vloerverwarming laten leggen in Heide

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Zo heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de gang, badkamer, berging / schuur, toilet, slaapkamer, woonkamer. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare modellen zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In sommige gevallen kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, vinyl, parket, tegels, laminaat, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Heide alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief krijg je 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Venray en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Heide

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok lees je aanvullende uitleg over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier wordt steeds populairder. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in losse noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Heide.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Remeha, Nefit, Bosch, ATAG.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een extra sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Magnum, WTH, Technea, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Heide

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Heide

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Heide.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een slimme manier behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Heide schommelen tussen de €1050,00 – €2400,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van veel onderdelen. Allereerst is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heide (update zaterdag, 20 april 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €745€770 – €780
20 m2€925 – €1200€1150 – €1475
40 – 45 m2€2275 – €2800€2525 – €3275
70 m2€3825 – €4350€4050 – €4800
80 – 90 m2€5250 – €5725€5600 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, wapening, draadmatten en uurloon (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: meerdere vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok delen we in het kort aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heide? In het onderstaande overzicht check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Leunen, Ysselsteyn en Oirlo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Venray kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.venray.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Heide?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €925 voor 10-15 m2 tot zo’n €6.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het type model (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het geselecteerde product, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heide, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5812.

Plaats een reactie