Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Cothen vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Cothen? Vloerverwarming betreft een ingebouwde warmtebron die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts bekijk je alles over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Cothen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-cothen-3945

Vloerverwarming laten leggen in Cothen

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Met een professional heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan omlijnen we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld gang, woonkamer, berging / schuur, keuken, badkamer, toilet. Indien aanwezig kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het type installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste modellen zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, vinyl, laminaat, parket, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Cothen vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail delen we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van populaire vloerverwarming specialisten omgeving Cothen

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is heeft te maken met allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok lees je meer informatie over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. In situaties bij renovatie klussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Cothen.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Remeha, Vaillant, Intergas, AWB.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een extra sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Warmup, Magnum, WTH, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Cothen

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Cothen

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Cothen.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Cothen variëren tussen de €1225,00 – €1900,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende zaken. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het type vloerverwarming, het woonoppervlak, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Cothen (update zaterdag, 15 juni 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€750 – €780
20 – 25 m2€800 – €1250€1100 – €1550
45 – 50 m2€2275 – €2875€2575 – €3200
70 m2€3750 – €4400€4000 – €4725
85 m2 +€5100 – €5725€5525 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Utrecht).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: bepaalde types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna check je kort en bondig de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Cothen? In het onderstaande overzicht tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Elst, Langbroek en Uddel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Wijk bij Duurstede is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.wijkbijduurstede.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Cothen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.475 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €6.350 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door het gekozen product (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het soort model, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Cothen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3945.

Plaats een reactie