Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Smakt vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Smakt? Dit is een type verwarming die jouw vloer opwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal lees je nuttige informatie over de hedendaagse soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Smakt!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-smakt-5817

Vloerverwarming laten leggen in Smakt

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Door die keuze weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan verduidelijken we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, woonkamer, gang, toilet, berging / schuur, slaapkamer. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende modellen zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, laminaat, tegels, vinyl, tapijt, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Smakt eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon bieden wij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Venray en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van professionele vloerverwarming vakmannen omgeving Smakt

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok lees je details over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt meer en meer toegepast. In situaties als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Smakt.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Nefit, AWB, Vaillant, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een extra sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, WTH, Therminon, Warmup, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Smakt

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Smakt

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Smakt.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Smakt liggen tussen de €1225,00 – €2325,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende onderdelen. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere zaken die prijsbepalend zijn: het type systeem, de oppervlakte, de legwijze en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Smakt (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€770 – €805
20 m2€900 – €1350€975 – €1450
45 – 50 m2€2225 – €2800€2550 – €3300
60 m2€3825 – €4500€4025 – €4875
90 m2 +€5150 – €5800€5700 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Advies: sommige vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave verstrekken we stapsgewijs meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Smakt? Op deze pagina vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Merselo, Vierlingsbeek en Veulen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Venray bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.venray.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Smakt?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.475 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €6.150 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt beïnvloed door het type model (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het soort installatie, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Smakt, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Allereerst kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Hierbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5817.

Plaats een reactie