Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ysselsteyn vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Ysselsteyn? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een totaal onzichtbaar systeem! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl check je praktische informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ysselsteyn!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-ysselsteyn-5813

Vloerverwarming laten leggen in Ysselsteyn

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Door die keuze is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan delen we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, gang, berging / schuur, toilet, keuken, badkamer. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire modellen zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, linoleum, tegels, vinyl, parket, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Ysselsteyn zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, e-mail en telefoonnummer. Via de computer of telefoon bieden wij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Venray en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van beschikbare vloerverwarming installateurs regio Ysselsteyn

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en je beschikbare budget. In de lijst hierna bekijk je informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Ysselsteyn.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Bosch, Nefit, ATAG, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, e-Heat, Danfoss, Warmup, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Ysselsteyn

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Ysselsteyn

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Ysselsteyn.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ysselsteyn schommelen tussen de €975,00 tot €1825,00. De exacte kosten hangen af van allemaal facetten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ysselsteyn (update maandag, 22 juli 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€715 – €735€765 – €800
25 m2€800 – €1200€1050 – €1475
50 m2€2200 – €2875€2500 – €3325
60 – 65 m2€3725 – €4400€4050 – €4900
80 – 90 m2€5200 – €5650€5650 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, wapening, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Tip: sommige types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna check je overzichtelijk aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ysselsteyn? In het gedeelte hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Castenray, Veulen en Leunen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Venray is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.venray.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Ysselsteyn?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €750 voor 10-15 m2 tot wel €6.500 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt beïnvloed door de geselecteerde installatie (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het soort installatie, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ysselsteyn, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Ten eerste kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5813.

Plaats een reactie