Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Veulen vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Veulen? Vloerverwarming is een comfortabele verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina vertellen we je nuttige informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Veulen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-veulen-5814

Vloerverwarming laten leggen in Veulen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Met die beslissing heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan verhelderen we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de toilet, keuken, gang, slaapkamer, badkamer, woonkamer. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende installaties zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, vinyl, laminaat, PVC, linoleum, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Veulen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon sturen we een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Venray en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van beschikbare vloerverwarming experts omgeving Veulen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). Hieronder vertellen we bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in losse noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Veulen.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Nefit, Intergas, Remeha, Bosch.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, e-Heat, Technea, Therminon, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Veulen

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Veulen

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Veulen.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een duurzame wijze op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Veulen liggen rond de €925,00 – €1900,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van allerlei werkzaamheden. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve keuzes die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In het volgende blok tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Veulen (update woensdag, 22 mei 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€755 – €790
20 – 25 m2€900 – €1225€975 – €1500
50 m2€2350 – €2800€2650 – €3350
60 – 70 m2€3800 – €4450€4100 – €4825
80 – 90 m2€5175 – €5700€5675 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten en uurloon (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Tip: meerdere afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een expert of winkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema verstrekken we in het kort praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Veulen? Onderstaand tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Heide, Merselo en Castenray.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Venray heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.venray.nl). Voor verduurzaming oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Veulen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.225 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €6.050 voor 100 m2. Het tarief kom tot stand door het geselecteerde product (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het type installatie, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Veulen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Je hebt twee mogelijkheden. Ten eerste kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5814.

Plaats een reactie