Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Leunen vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Leunen? Dit is een comfortabel verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts ontdek je bruikbare informatie over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Leunen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-leunen-5809

Vloerverwarming laten leggen in Leunen

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan delen we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan slaapkamer, badkamer, gang, keuken, woonkamer, toilet. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen soorten zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. Soms is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, tegels, linoleum, tapijt, parket, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Zo kunnen de installatiebedrijven in Leunen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post delen wij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Venray en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming installateurs regio Leunen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze komt tot stand door diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en je beschikbare budget. In de lijst hierna vertellen we informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Leunen.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Relatief snel te leggen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Bosch, AWB, Remeha, ATAG.

Natbouw-systemen

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Therminon, e-Heat, WTH, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Leunen

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Leunen

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Leunen.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Leunen variëren tussen de €1100,00 tot €2200,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door verschillende factoren. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en het soort dekvloer. In het volgende schema tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Leunen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €745€755 – €810
25 m2€800 – €1225€1075 – €1625
50 m2€2200 – €2750€2650 – €3225
65 m2€3775 – €4450€4175 – €4850
80 m2 +€5175 – €5650€5725 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, verdeler, noppenplaten, wapening, tackerplaten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Limburg).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Let op: enkele constructies geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of winkel. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave lees je een toelichting / de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Leunen? In het gedeelte hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Meijel, Castenray en Griendtsveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Venray bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.venray.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Leunen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.300 voor 15 m2 tot wel €5.050 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde product (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het soort product, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Leunen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In dat geval ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5809.

Plaats een reactie