Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Merselo vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Merselo? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website lees je handige informatie over de huidige typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Merselo!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-merselo-5815

Vloerverwarming laten leggen in Merselo

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Zodoende mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de keuken, gang, slaapkamer, berging / schuur, badkamer, toilet. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare modellen zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als PVC, tegels, linoleum, laminaat, tapijt, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Merselo zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Per mail ontvang je offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Venray en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving Merselo

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt hangt af van diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de maximale kosten. In het onderstaande blok lees je meer over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties als er op de kosten moeten worden gelet en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Merselo.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, ATAG, Intergas, Nefit, Remeha.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, WTH, Therminon, Magnum, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Merselo

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Merselo

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Merselo.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een slimme wijze op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Merselo schommelen tussen de €1125,00 tot €2425,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal werkzaamheden. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele facetten die de tarieven beïnvloeden: het type installatie, de grootte van de ruimte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Merselo (update zaterdag, 20 april 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €745€765 – €785
20 – 25 m2€875 – €1275€1050 – €1525
40 – 45 m2€2250 – €2825€2700 – €3350
60 – 70 m2€3700 – €4375€4150 – €4900
80 – 85 m2€5150 – €5725€5650 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, verdeler, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: sommige afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand bieden we kort en bondig extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Merselo? In het gedeelte hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Ysselsteyn, Vredepeel en Heide.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Venray bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.venray.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Merselo?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.175 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €5.850 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs kom tot stand door het type installatie (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het type model, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Merselo, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5815.

Plaats een reactie