Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Geijsteren vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Geijsteren? Vloerverwarming is een verwarmingstype dat onder de vloer wordt gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site delen we nuttige informatie over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Geijsteren!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-geijsteren-5862

Vloerverwarming laten leggen in Geijsteren

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Met een professional is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder verduidelijken we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de badkamer, berging / schuur, keuken, slaapkamer, toilet, gang. Indien aanwezig kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende systemen zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. In kleinere huisjes zal een infrarood model ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, linoleum, tapijt, PVC, tegels, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Geijsteren zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief ontvang je een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Venray en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Geijsteren

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In het volgende schema vertellen we meer details over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Geijsteren.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Nefit, Bosch, ATAG, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Technea, Magnum, e-Heat, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Geijsteren

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Geijsteren

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Geijsteren.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een voordelige verwarmen opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Geijsteren liggen op gemiddeld €1275,00 tot €2400,00. De exacte kosten komen tot stand door velerlei facetten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve facetten die prijsbepalend zijn: het soort installatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de volgende tabel vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Geijsteren (update donderdag, 23 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €730€770 – €795
25 m2€850 – €1200€1000 – €1650
45 m2€2200 – €2850€2625 – €3250
65 – 70 m2€3750 – €4375€4125 – €4725
80 – 90 m2€5150 – €5775€5650 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Tip: bepaalde vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna bieden we samengevat aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Geijsteren? In het gedeelte hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Wellerlooi, Blitterswijck en Well.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Venray ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.venray.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Geijsteren?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €925 voor 15 m2 tot wel €5.450 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het gekozen model (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het geselecteerde model, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Geijsteren, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5862.

Plaats een reactie