Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Blitterswijck vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Blitterswijck? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd meer ruimte over in je huis! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website bekijk je handige informatie over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Blitterswijck!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-blitterswijck-5863

Vloerverwarming laten leggen in Blitterswijck

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. In die situatie ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan gang, berging / schuur, slaapkamer, badkamer, woonkamer, toilet. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende producten zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, vinyl, PVC, tapijt, tegels, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Blitterswijck zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om adresgegevens, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail ontvang jij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Venray en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming vakmannen regio Blitterswijck

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Het perfecte systeem wordt bepaald door een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna vind je praktische informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Blitterswijck.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Bosch, Vaillant, Remeha, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, WTH, Danfoss, e-Heat, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Blitterswijck

Een elektrisch systeem wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Blitterswijck

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Blitterswijck.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Blitterswijck liggen op gemiddeld €1275,00 – €2200,00. De definitieve prijzen hangen af van allemaal factoren. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve aspecten die de prijs bepalen: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In het volgende blok bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Blitterswijck (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€765 – €780
20 m2€850 – €1250€950 – €1450
45 – 50 m2€2225 – €2875€2625 – €3400
60 m2€3850 – €4425€4000 – €4900
85 – 90 m2€5250 – €5650€5600 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Let op: sommige vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het schema hierna check je overzichtelijk extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Blitterswijck? In het gedeelte hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Wanssum, Meerlo en Wellerlooi.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Venray kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.venray.nl). Voor duurzame producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Blitterswijck?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €950 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.100 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het gekozen model (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het geselecteerde product, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Blitterswijck, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze aanpak zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5863.

Plaats een reactie