Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Veere vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Veere? Het is een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal ontdek je alles over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Veere!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-veere-4357

Vloerverwarming laten leggen in Veere

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Met een professional heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, berging / schuur, keuken, slaapkamer, badkamer, gang. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een standaard dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, laminaat, parket, tegels, vinyl, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Veere vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief ontvang je 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Veere en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van bekende vloerverwarming specialisten regio Veere

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem wordt bepaald door verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de lijst hierna check je aanvullende uitleg over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Veere.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Bosch, Intergas, Nefit, Remeha.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, e-Heat, Danfoss, Technea, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Veere

Elektrische verwarming in de vloer is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Veere

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Veere.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Veere liggen op gemiddeld €1225,00 tot €2075,00. De exacte kosten hangen af van velerlei facetten. Boven alles maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige zaken die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Veere (update zaterdag, 15 juni 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €745€750 – €785
20 m2€800 – €1300€1150 – €1475
50 m2€2350 – €2875€2550 – €3400
60 – 65 m2€3775 – €4500€4025 – €4700
85 m2 +€5200 – €5650€5575 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, wapening, thermostaat en arbeid (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Let op: sommige soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of showroom. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de volgende weergave bieden we een toelichting / aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Veere? Op deze pagina bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Altena, Schouwen-Duiveland en Vlissingen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Veere heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.veere.nl). Voor milieuvriendelijkere installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Veere?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.425 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €6.500 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs kom tot stand door het gekozen model (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het geselecteerde model, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Veere, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4350, 4351.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie