Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Domburg vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Domburg? Vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen die je onder je vloer aanbrengt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site check je alles over de beschikbare vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Domburg!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-domburg-4357

Vloerverwarming laten leggen in Domburg

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Met een professional weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan berging / schuur, keuken, badkamer, slaapkamer, woonkamer, toilet. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een soort verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare installaties zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een cement dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, vinyl, tegels, parket, laminaat, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Domburg alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als adresgegevens, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail krijg jij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Veere en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming installateurs regio Domburg

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de kostenindicatie. Hieronder check je aanvullende informatie over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Domburg.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Vaillant, AWB, Bosch, Remeha.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een meer solide vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Warmup, Therminon, WTH, Magnum.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Domburg

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Domburg

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Domburg.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een goedkope manier warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Domburg kost globaal gezien tussen de €925,00 – €2150,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van allemaal werkzaamheden. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Domburg (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €745€750 – €810
20 m2€850 – €1350€950 – €1475
40 – 45 m2€2275 – €2800€2500 – €3325
65 m2€3850 – €4425€4150 – €4775
85 – 90 m2€5125 – €5800€5575 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Zeeland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Advies: enkele types hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een specialist of showroom. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna bekijk je kort en bondig praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Domburg? Op deze pagina check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Vrouwenpolder, Westkapelle en Serooskerke.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Veere bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.veere.nl). Voor groene producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Domburg?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €800 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.900 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het type model (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het gekozen model, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Domburg, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4357.

Plaats een reactie