Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Meliskerke vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Meliskerke? Vloerverwarming is een populaire vorm van huisverwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze site verstrekken we uitgebreide informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Meliskerke!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-meliskerke-4365

Vloerverwarming laten leggen in Meliskerke

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan berging / schuur, gang, badkamer, woonkamer, toilet, slaapkamer. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende modellen zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of vloerafwerking als linoleum, parket, laminaat, tapijt, PVC, tegels. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Meliskerke vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief delen we kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Veere en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven nabij Meliskerke

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok delen we nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wordt steeds populairder. Met name als het weinig mag kosten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Meliskerke.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Remeha, ATAG, Vaillant, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Warmup, Therminon, e-Heat, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Meliskerke

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Meliskerke

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Meliskerke.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een slimme wijze warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Meliskerke liggen rond de €1225,00 – €2350,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door meerdere aspecten. Boven alles maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve facetten die de totaalprijs bepalen: het type installatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Meliskerke (update vrijdag, 14 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €725€760 – €780
20 m2€900 – €1200€1025 – €1650
40 m2€2225 – €2775€2650 – €3250
60 – 70 m2€3850 – €4400€4025 – €4800
80 m2 +€5150 – €5650€5725 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, tackerplaten en uurloon (provincie Zeeland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Belangrijk: diverse soorten werken minder goed. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of winkel. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna delen we overzichtelijk de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Meliskerke? Op deze pagina check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Aagtekerke, Koudekerke en Westkapelle.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Veere bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.veere.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Meliskerke?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.350 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €6.200 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het geselecteerde model (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het type installatie, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Meliskerke, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4365.

Plaats een reactie