Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Koudekerke vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Koudekerke? Vloerverwarming betreft een zuinige manier van verwarmen die zich vlak onder de vloer bevindt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten delen we uitgebreide informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Koudekerke!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-koudekerke-4370

Vloerverwarming laten leggen in Koudekerke

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder delen we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de badkamer, toilet, gang, slaapkamer, berging / schuur, keuken. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare installaties zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, PVC, laminaat, parket, vinyl, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Koudekerke op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan je woonadres, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) delen we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Veere en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Koudekerke

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets vertellen we aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt steeds populairder. Dit is met name interessant als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Koudekerke.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Bosch, ATAG, Intergas, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Technea, WTH, e-Heat, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Koudekerke

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Koudekerke

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Koudekerke.

 • Snelle en praktische methode.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een slimme wijze behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Koudekerke liggen rond de €1200,00 tot €2200,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van diverse aspecten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het soort installatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de volgende tabel krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Koudekerke (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€760 – €790
25 m2€850 – €1225€950 – €1625
45 – 50 m2€2250 – €2825€2650 – €3375
60 – 65 m2€3825 – €4400€4075 – €4900
80 m2 +€5200 – €5750€5700 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, verdeler, wapening, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Zeeland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: diverse vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of winkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand delen we kort en bondig de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Koudekerke? In het schema hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Grijpskerke, Biggekerke en Aagtekerke.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Veere kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.veere.nl). Voor hernieuwbare verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Koudekerke?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.125 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €6.450 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het geselecteerde systeem (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Koudekerke, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4361, 4370, 4371.

Plaats een reactie