Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vrouwenpolder vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Vrouwenpolder? Het is een comfortabel verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website vertellen we je uitgebreide informatie over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Vrouwenpolder!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-vrouwenpolder-4354

Vloerverwarming laten leggen in Vrouwenpolder

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan adviseren we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de woonkamer, gang, berging / schuur, toilet, slaapkamer, badkamer. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen types zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In sommige gevallen is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een betonvloer of vloerafwerking als vinyl, tapijt, PVC, parket, linoleum, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Vrouwenpolder vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief sturen wij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Veere en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven nabij Vrouwenpolder

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het onderstaande blok bekijk je praktische informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Vrouwenpolder.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Intergas, AWB, Bosch, Remeha.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Warmup, Technea, Magnum, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Vrouwenpolder

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Vrouwenpolder

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Vrouwenpolder.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Vrouwenpolder schommelen tussen de €1125,00 tot €2125,00. De exacte kosten komen tot stand door diverse aspecten. Zo is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het soort systeem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vrouwenpolder (update vrijdag, 14 juni 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€765 – €795
20 – 25 m2€925 – €1200€1125 – €1450
40 – 50 m2€2250 – €2800€2600 – €3350
65 m2€3825 – €4375€4025 – €4825
85 m2 +€5125 – €5775€5650 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, draadmatten en arbeidskosten (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Disclaimer: diverse constructies zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder verstrekken we in het kort de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vrouwenpolder? In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Gapinge, Oostkapelle en Arnemuiden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Veere heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.veere.nl). Voor vergroenings verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Vrouwenpolder?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.175 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.050 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt bepaald door het gekozen systeem (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het soort installatie, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vrouwenpolder, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4354.

Plaats een reactie