Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zoutelande vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Zoutelande? Het is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site check je praktische informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zoutelande!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-zoutelande-4374

Vloerverwarming laten leggen in Zoutelande

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. In die situatie heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de badkamer, keuken, toilet, gang, slaapkamer, berging / schuur. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare keuzes zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, PVC, tegels, linoleum, vinyl, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Zoutelande vooraf kijken of er plek is.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan het adres van de woning, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post ontvang jij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Veere en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming specialisten regio Zoutelande

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Het perfecte systeem heeft te maken met verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de lijst hierna lees je meer details over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Zoutelande.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas, AWB, Bosch.

Natbouw-installatie

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, e-Heat, Therminon, Danfoss, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Zoutelande

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Zoutelande

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Zoutelande.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Zoutelande liggen tussen de €1275,00 tot €1900,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. allemaal facetten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke facetten die de tarieven beïnvloeden: het soort systeem, de grootte van de kamer, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zoutelande (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €725€775 – €780
20 – 25 m2€825 – €1200€1075 – €1650
50 m2€2350 – €2900€2700 – €3300
70 m2€3850 – €4500€4150 – €4875
85 m2 +€5150 – €5725€5725 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, verdeler, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Zeeland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Disclaimer: enkele types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok verstrekken we overzichtelijk meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zoutelande? In het schema hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Koudekerke, Oost-Souburg en Meliskerke.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Veere ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.veere.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Zoutelande?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.000 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.950 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het geselecteerde product (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het type model, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zoutelande, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Daarbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4373, 4374.

Plaats een reactie