Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Drunen vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Drunen? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die direct onder de vloer ligt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal verstrekken we uitgebreide informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Drunen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-drunen-5151

Vloerverwarming laten leggen in Drunen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Daardoor mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder vertellen we je stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld woonkamer, badkamer, keuken, berging / schuur, gang, toilet. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen producten zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. Soms kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, laminaat, tapijt, PVC, linoleum, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Drunen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan je woonadres, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) delen wij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Heusden en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming experts regio Drunen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. Hieronder tref je meer uitleg over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name bij renovaties en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Drunen.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Nefit, ATAG, AWB, Bosch.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Therminon, e-Heat, Magnum, WTH.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Drunen

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Drunen

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Drunen.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een innovatieve manier opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Drunen liggen op gemiddeld €1075,00 – €1925,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van veel factoren. Allereerst maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele zaken die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Drunen (update maandag, 22 juli 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€755 – €785
20 m2€875 – €1350€1075 – €1575
40 – 45 m2€2350 – €2825€2625 – €3275
60 m2€3775 – €4350€4000 – €4825
85 m2 +€5225 – €5700€5525 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, verdeleren arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: enkele vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hierna lees je kort en bondig de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Drunen? In het gedeelte hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Gilze, Elshout en Hulten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Heusden is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.heusden.nl). Voor duurzamere installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Drunen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €975 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.700 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs kom tot stand door het soort systeem (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het gewenste systeem, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Middels (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Drunen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Hierbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5150, 5151, 5152, 5154.

Plaats een reactie