Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oostkapelle vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Oostkapelle? Vloerverwarming betreft een comfortabel verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit portaal vertellen we je bruikbare informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oostkapelle!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-oostkapelle-4356

Vloerverwarming laten leggen in Oostkapelle

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Door die keuze is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, berging / schuur, toilet, keuken, gang, badkamer. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een betonvloer of vloerafwerking als parket, tapijt, tegels, vinyl, PVC, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Oostkapelle zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om jouw adres, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail delen wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Veere en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming specialisten regio Oostkapelle

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en budget. In onderstaande opsomming tref je handige informatie over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair als er beperkte budgetten zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Oostkapelle.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Bosch, Intergas, Remeha, ATAG.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, e-Heat, Danfoss, WTH, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Oostkapelle

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Oostkapelle

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Oostkapelle.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw ruimtes op een slimme manier verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oostkapelle kost globaal gezien tussen de €1125,00 tot €2200,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere zaken. Ten eerste maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke keuzes die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en het soort afwerkvloer. In het volgende schema delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oostkapelle (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€750 – €795
20 – 25 m2€800 – €1350€1050 – €1600
40 – 50 m2€2250 – €2825€2500 – €3275
70 m2€3700 – €4350€4075 – €4800
90 m2 +€5200 – €5650€5725 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Zeeland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Advies: meerdere constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of vloerenverkoper. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de opsomming hieronder lees je samengevat extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oostkapelle? Onderstaand delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Serooskerke, Domburg en Gapinge.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Veere is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.veere.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Oostkapelle?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.250 voor 10 m2 oplopend tot €5.950 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het type systeem (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door het geselecteerde product, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oostkapelle, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4356.

Plaats een reactie