Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Informatie over de slangen voor vloerverwarming

Er zijn meerdere typen vloerverwarming die elk hun eigen kenmerken en eigenschappen hebben. Een van de typen vloerverwarming is de bekende traditionele vloerverwarming waarvan de leidingen uiteindelijk worden aangesloten op het al bestaande systeem van centrale verwarming, waarbij de CV-ketel een belangrijke rol speelt. Bij deze manier van vloerverwarming is de kwaliteit van de slang waar het water doorheen wordt getransporteerd van groot belang. In dit artikel zal er dan ook vooral aandacht worden besteed aan het onderwerp vloerverwarming slang. Direct tips en adviezen van een vakman? Bekijk alle informatie van installateurs in Zutphen, Heemskerk en Castricum.

Vloerverwarming met slang aanleggen

In het bestaande centrale verwarming systeem wordt het door de CV-ketel verwarmde water door de koperen leidingen vervoerd naar de radiatoren die van staal zijn gemaakt. Het is begrijpelijk dat de leidingen en de radiatoren tegen het verwarmde water bestand zijn. Met betrekking tot de vloerverwarming slang geldt dat deze slang niet van koper is gemaakt of van staal, maar van een ander materiaal zoals kunststof. De vloerverwarming slang van kunststof moet van een gedegen kwaliteit zijn om goed te kunnen functioneren. Er zijn meerdere typen vloerverwarming slangen te onderscheiden, zodat het belangrijk is om op een aantal kenmerken te letten bij het aanschaffen van de vloerverwarming slang.

Kenmerken vloerverwarming slangen

Om meer inzicht te geven in de specifieke kenmerken die met betrekking tot de vloerverwarming slang van belang zijn zal hieronder een toelichting worden gegeven.

  • Een van de specifieke kenmerken waarmee rekening kan worden gehouden met betrekking tot de vloerverwarming slang is dat deze diffuus dicht moet zijn.
  • Het diffuus dicht zijn van de vloerverwarming slang betekent dat de slang waterdicht is, wat natuurlijk zeer belangrijk is omdat de leidingen in de vloer verwerkt zijn, maar ook dat de slang zuurstofdicht is.
  • Als de vloerverwarming slang niet diffuus dicht is dan heeft dit tot gevolg dat er zuurstof de slang in kan komen met als gevolg dat er afzetting en corrosie ontstaat in de slang.
  • Als er corrosie of afzetting in de vloerverwarming slang ontstaat dan kan dit op lange termijn tot gevolg hebben dat de vloerverwarming slang dicht komt te zitten en de vloerverwarming dus niet meer optimaal functioneert.
  • Een ander specifiek kenmerk is de dikte van de vloerverwarming slang, waarbij geldt dat hoe dunner de slang is hoer minder goed het water circuleert. Er kan dus beter worden gekozen voor een dikkere vloerverwarming slang dan een dunne slang.

Plaats een reactie