Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Westkapelle vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Westkapelle? Het gaat om een type verwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site vind je bruikbare informatie over de actuele typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Westkapelle!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-westkapelle-4361

Vloerverwarming laten leggen in Westkapelle

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. In dat geval heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan adviseren we kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld gang, slaapkamer, badkamer, toilet, berging / schuur, woonkamer. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veelvoorkomende types zijn een watergedragen of een installatie op stroom. Voor sommige woningen is een infrarood product ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, parket, tegels, vinyl, PVC, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Westkapelle zien of het past in de planning.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om je woonadres, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail bieden we 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Veere en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van de beste vloerverwarming experts omgeving Westkapelle

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is hangt af van allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna vertellen we aanvullende details over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Met name bij renovatie klussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Westkapelle.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, Nefit, AWB, Remeha, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, WTH, Therminon, Warmup, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Westkapelle

Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Westkapelle

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Westkapelle.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Westkapelle liggen rond de €1275,00 tot €2250,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van allerlei aspecten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In de lijst hierna vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Westkapelle (update vrijdag, 24 mei 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€770 – €780
25 m2€800 – €1300€1025 – €1500
45 – 50 m2€2350 – €2800€2675 – €3275
60 – 70 m2€3725 – €4400€4150 – €4850
85 m2 +€5150 – €5675€5650 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Notitie: meerdere soorten werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna bieden we in het kort meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Westkapelle? In het gedeelte hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Oostkapelle, Aagtekerke en Vrouwenpolder.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Veere krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.veere.nl). Voor hernieuwbare producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Westkapelle?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €975 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.750 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het geselecteerde systeem (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het gekozen model, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Mede door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Westkapelle, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4360, 4361.

Plaats een reactie