Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Biggekerke vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Biggekerke? Dit is een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal check je bruikbare informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Biggekerke!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-biggekerke-4373

Vloerverwarming laten leggen in Biggekerke

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Zo weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan vertellen we je stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan badkamer, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, toilet, keuken. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste keuzes zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, laminaat, tegels, linoleum, vinyl, parket. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Biggekerke eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, e-mail en telefoonnummer. Via de computer of telefoon ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Veere en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van bekende vloerverwarming experts regio Biggekerke

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is komt tot stand door allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In de volgende bullets bieden we aanvullende uitleg over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. Vooral bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Biggekerke.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, AWB, Bosch, Intergas, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Warmup, Technea, Magnum, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Biggekerke

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Biggekerke

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Biggekerke.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een voordelige manier warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Biggekerke liggen rond de €1300,00 tot €2300,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van diverse werkzaamheden. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzes die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de volgende tabel kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Biggekerke (update vrijdag, 14 juni 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €725€755 – €805
20 m2€900 – €1275€1000 – €1500
45 – 50 m2€2225 – €2775€2575 – €3350
70 m2€3750 – €4500€4175 – €4800
85 m2 +€5200 – €5725€5750 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Advies: enkele types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of winkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand bieden we een toelichting / aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Biggekerke? In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Meliskerke, Zoutelande en Grijpskerke.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Veere kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.veere.nl). Voor slimme en duurzame installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Biggekerke?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.225 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.850 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het type product (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Biggekerke, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4373.

Plaats een reactie