Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Aagtekerke vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Aagtekerke? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten vind je veel info over de beschikbare soorten vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Aagtekerke!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-aagtekerke-4363

Vloerverwarming laten leggen in Aagtekerke

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld gang, badkamer, berging / schuur, keuken, slaapkamer, toilet. Indien aanwezig kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare systemen zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, PVC, tegels, laminaat, vinyl, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Aagtekerke op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post delen we gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Veere en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven regio Aagtekerke

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en de maximale kosten. In het volgende schema delen we informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Aagtekerke.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Nefit, Remeha, Vaillant, ATAG.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Technea, Danfoss, Therminon, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Aagtekerke

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Aagtekerke

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Aagtekerke.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een duurzame manier behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Aagtekerke liggen op gemiddeld €1225,00 tot €1950,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei werkzaamheden. Ten eerste is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In het volgende schema vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Aagtekerke (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €735€765 – €805
20 m2€900 – €1225€1050 – €1650
40 – 45 m2€2200 – €2775€2550 – €3275
70 m2€3750 – €4500€4075 – €4800
85 m2 +€5225 – €5650€5650 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar, wapening, thermostaat en arbeidskosten (provincie Zeeland).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Advies: meerdere vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok bekijk je samengevat de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Aagtekerke? In het schema hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Domburg, Grijpskerke en Oostkapelle.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Veere bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.veere.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Aagtekerke?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.050 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.100 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het gekozen product (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het gekozen systeem, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Aagtekerke, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. Daarbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4363.

Plaats een reactie