Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lieshout vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Lieshout? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl check je praktische informatie over de beschikbare soorten vloerverwarming en de kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Lieshout!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-lieshout-5737

Vloerverwarming laten leggen in Lieshout

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Daardoor heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de slaapkamer, woonkamer, keuken, gang, berging / schuur, toilet. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, vinyl, linoleum, tegels, tapijt, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Lieshout eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon bieden we gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Laarbeek en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving Lieshout

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem wordt bepaald door diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In het onderstaande blok tref je handige informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak wordt steeds populairder. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Lieshout.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Nefit, Vaillant, Intergas, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Therminon, e-Heat, WTH, Warmup.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Lieshout

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Lieshout

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Lieshout.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Lieshout kost globaal gezien tussen de €1200,00 tot €2050,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. verschillende facetten. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lieshout (update woensdag, 24 april 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €725€775 – €785
20 m2€825 – €1225€950 – €1600
45 – 50 m2€2225 – €2800€2500 – €3375
60 – 65 m2€3825 – €4450€4000 – €4700
90 m2 +€5225 – €5650€5625 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, wapening, verdeler, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: diverse soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder vind je stapsgewijs meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lieshout? In het gedeelte hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Mierlo, Mariahout en Heusden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Laarbeek is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.laarbeek.nl). Voor duurzame installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Lieshout?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €925 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door de geselecteerde installatie (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door de geselecteerde installatie, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lieshout, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5737.

Plaats een reactie