Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Grijpskerke vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Grijpskerke? Het is een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten verstrekken we uitgebreide informatie over de bekendste typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Grijpskerke!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-grijpskerke-4364

Vloerverwarming laten leggen in Grijpskerke

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld slaapkamer, gang, toilet, badkamer, berging / schuur, woonkamer. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare types zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, parket, vinyl, tegels, PVC, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Grijpskerke alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail sturen we kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Veere en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming experts regio Grijpskerke

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past hangt af van een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema vind je praktische informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Grijpskerke.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Vaillant, ATAG, Bosch, AWB.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, WTH, e-Heat, Magnum, Technea0Grijpskerke

  Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Grijpskerke

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Grijpskerke.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Grijpskerke komen uit tussen de €1000,00 tot €1875,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van meerdere aspecten. Allereerst maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Grijpskerke (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€760 – €795
25 m2€950 – €1250€1000 – €1600
50 m2€2350 – €2800€2600 – €3400
70 m2€3700 – €4400€4000 – €4775
85 m2 +€5175 – €5725€5750 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, wapening, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, verdeler en arbeidskosten (provincie Zeeland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Notitie: bepaalde constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of vloerenverkoper. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder verstrekken we samengevat meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Grijpskerke? Op deze pagina bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Westkapelle, Meliskerke en Domburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Veere is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.veere.nl). Voor slimme en duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Grijpskerke?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.300 voor 15 m2 oplopend tot €5.400 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het geselecteerde systeem (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het gewenste product, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Grijpskerke, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4334, 4364.

Plaats een reactie