Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Grevenbicht vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Grevenbicht? Vloerverwarming is een verwarmingstype die jouw vloer opwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal bekijk je bruikbare informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Grevenbicht!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-grevenbicht-6127

Vloerverwarming laten leggen in Grevenbicht

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Met een professional heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de badkamer, keuken, gang, berging / schuur, woonkamer, toilet. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste types zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, tapijt, laminaat, tegels, vinyl, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Grevenbicht zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail delen wij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Sittard-Geleen en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming experts regio Grevenbicht

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming vind je aanvullende details over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. We zien het met name als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Grevenbicht.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Bosch, Intergas, Remeha, AWB.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, Magnum, Technea, e-Heat, WTH0Grevenbicht

  Een elektrische installatie werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Grevenbicht

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Grevenbicht.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een voordelige manier op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Grevenbicht liggen op gemiddeld €1225,00 – €2250,00. De definitieve prijzen hangen af van allerlei werkzaamheden. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante facetten die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Grevenbicht (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€770 – €785
20 – 25 m2€875 – €1300€1075 – €1475
50 m2€2250 – €2750€2650 – €3325
65 – 70 m2€3850 – €4500€4050 – €4850
90 m2 +€5100 – €5750€5550 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, verdeler en uurloon (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: meerdere soorten werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of showroom. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave check je stapsgewijs aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Grevenbicht? In het gedeelte hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Papenhoven, Urmond en Holtum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Sittard-Geleen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.sittard-geleen.nl). Voor energiebesparende installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Grevenbicht?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €950 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €6.150 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het gekozen systeem (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door het gewenste model, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Door dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Grevenbicht, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6127.

Plaats een reactie