Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Papenhoven vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Papenhoven? Vloerverwarming betreft een laag temperatuur verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal vertellen we je nuttige informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Heb je interesse? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Papenhoven!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-papenhoven-6124

Vloerverwarming laten leggen in Papenhoven

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Zodoende is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de woonkamer, badkamer, gang, berging / schuur, toilet, keuken. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare installaties zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als tapijt, laminaat, PVC, parket, vinyl, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Papenhoven eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail ontvang je gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Sittard-Geleen en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming vakmannen nabij Papenhoven

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In de volgende bullets vind je meer over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Papenhoven.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, AWB, ATAG, Vaillant, Remeha.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, e-Heat, Warmup, Technea, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Papenhoven

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Papenhoven

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Papenhoven.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een voordelige manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Papenhoven liggen op gemiddeld €1200,00 – €2025,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van diverse werkzaamheden. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In de volgende tabel bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Papenhoven (update dinsdag, 16 april 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€710 – €735€760 – €810
20 – 25 m2€925 – €1225€1050 – €1550
50 m2€2200 – €2775€2550 – €3250
60 – 70 m2€3775 – €4500€4175 – €4900
80 m2 +€5225 – €5750€5675 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, verdeler, wapening, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten en arbeidskosten (provincie Limburg).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: meerdere types geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of winkel. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna lees je kort en bondig praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Papenhoven? In het onderstaande overzicht check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Buchten, Obbicht en Born.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Sittard-Geleen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.sittard-geleen.nl). Voor energiebesparende installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Papenhoven?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €800 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.700 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het gekozen product (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het soort product, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Middels (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Papenhoven, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Daarbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6124.

Plaats een reactie