Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Leende vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Leende? Het gaat om een populaire vorm van huisverwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina vind je handige informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Leende!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-leende-5595

Vloerverwarming laten leggen in Leende

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Door die keuze ben je er zeker van dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, toilet, slaapkamer, gang, keuken, berging / schuur. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende keuzes zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een betonvloer of vloerbedekking zoals tegels, tapijt, PVC, linoleum, vinyl, parket. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Leende op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) bieden wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Heeze-Leende en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van goede vloerverwarming installateurs regio Leende

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In het onderstaande blok lees je aanvullende informatie over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wint aan terrein in Nederland. Met name als de budgetten summier zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Leende.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, ATAG, Nefit, Vaillant, Intergas.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Danfoss, Therminon, Magnum, WTH0Leende

  Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Werkt geweldig met zonnepanelen.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Leende

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Leende.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Leende liggen rond de €950,00 tot €2175,00. De exacte kosten komen tot stand door velerlei zaken. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige factoren die de prijzen bepalen: het type verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Leende (update zondag, 14 april 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€750 – €810
25 m2€825 – €1350€1050 – €1525
45 m2€2325 – €2900€2675 – €3225
70 m2€3825 – €4500€4000 – €4825
80 m2 +€5150 – €5775€5725 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, draadmatten, verdeler, wapening, pompschakelaar, thermostaat en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Notitie: meerdere vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het schema hierna delen we een toelichting / meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Leende? In het gedeelte hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Luyksgestel, Geldrop en Westerhoven.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Heeze-Leende heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.heeze-leende.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Leende?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €850 voor 10 m2 oplopend tot €6.200 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het soort systeem (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het type product, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Leende, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5595.

Plaats een reactie