Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Limbricht vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Limbricht? Het is een comfortabele verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze website ontdek je handige informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Limbricht!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-limbricht-6141

Vloerverwarming laten leggen in Limbricht

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Door die keuze heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan verhelderen we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, gang, keuken, woonkamer, toilet, badkamer. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare keuzes zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, laminaat, parket, vinyl, tegels, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Limbricht op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, e-mail en jouw 06-nummer. Op jouw mail delen wij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Sittard-Geleen en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming installateurs nabij Limbricht

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets vertellen we praktische informatie over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Limbricht.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, AWB, Intergas, Remeha, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in extra stevigheid en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Magnum, e-Heat, WTH, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Limbricht

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Limbricht

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Limbricht.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Limbricht liggen tussen de €1000,00 tot €2200,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere werkzaamheden. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Limbricht (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €725€770 – €810
20 – 25 m2€800 – €1350€1150 – €1625
45 m2€2300 – €2750€2600 – €3325
70 m2€3800 – €4500€4175 – €4750
80 m2 +€5175 – €5750€5675 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, noppenplaten, wapening, draadmatten en uurloon (provincie Limburg).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Disclaimer: bepaalde vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder lees je een toelichting / meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Limbricht? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Urmond, Einighausen en Grevenbicht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Sittard-Geleen ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.sittard-geleen.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Limbricht?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.100 voor 10-15 m2 tot zeker €5.600 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door de geselecteerde installatie (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het soort systeem, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Limbricht, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Om te beginnen kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6141.

Plaats een reactie