Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Born vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Born? Het gaat om een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer wordt gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten delen we veel info over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Born!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-born-6121

Vloerverwarming laten leggen in Born

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Daardoor is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan delen we stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de keuken, gang, berging / schuur, badkamer, toilet, slaapkamer. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare systemen zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als tegels, parket, PVC, linoleum, laminaat, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Born alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief delen we kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Sittard-Geleen en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming experts nabij Born

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema delen we bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Born.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas, ATAG, AWB.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Therminon, e-Heat, WTH, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Born

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Born

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Born.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Born liggen op gemiddeld €1000,00 tot €2250,00. De geldende tarieven komen tot stand door diverse aspecten. Zo is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Born (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €745€760 – €790
20 – 25 m2€825 – €1225€1125 – €1450
45 m2€2250 – €2850€2700 – €3200
65 m2€3800 – €4375€4000 – €4725
80 – 90 m2€5100 – €5700€5500 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, thermostaat, draadmatten, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Belangrijk: bepaalde vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna verstrekken we stapsgewijs meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Born? Onderstaand tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Roosteren, Buchten en Susteren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Sittard-Geleen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.sittard-geleen.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Born?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.225 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het soort systeem (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het type product, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Born, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6120, 6121.

Plaats een reactie