Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Guttecoven vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Guttecoven? Vloerverwarming betreft een watergedragen of elektrisch systeem die jouw vloer opwarmt. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. En het is ook erg hygiënisch en gezond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal ontdek je handige informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Guttecoven!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-guttecoven-6143

Vloerverwarming laten leggen in Guttecoven

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Door die keuze is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder verhelderen we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan berging / schuur, slaapkamer, toilet, woonkamer, keuken, gang. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende keuzes zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, vinyl, laminaat, linoleum, tegels, parket. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Guttecoven alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail ontvang je gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Sittard-Geleen en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van de beste vloerverwarming specialisten regio Guttecoven

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok check je aanvullende details over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Guttecoven.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, ATAG, Intergas, AWB, Remeha.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, WTH, Danfoss, Warmup, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Guttecoven

De elektrische variant werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Guttecoven

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Guttecoven.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een goedkope manier warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Guttecoven schommelen tussen de €1100,00 – €1850,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van allemaal werkzaamheden. Boven alles is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige aspecten die de totaalprijs bepalen: het type systeem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Guttecoven (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€710 – €740€760 – €805
20 m2€950 – €1225€1100 – €1650
40 – 45 m2€2300 – €2875€2650 – €3400
60 – 65 m2€3775 – €4375€4150 – €4700
85 m2 +€5225 – €5725€5525 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, tackerplaten, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Belangrijk: sommige vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema lees je stapsgewijs aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Guttecoven? In het onderstaande overzicht tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Limbricht, Munstergeleen en Sittard.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Sittard-Geleen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.sittard-geleen.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Guttecoven?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.300 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.500 voor 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het type product (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het type model, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Guttecoven, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6143.

Plaats een reactie